250 g Noorse zalmfilets
500 g verse eiernoedels
1 dl olie
3 dl groentebouillon
2 el tapiocameel
2 el zoute sojabonensaus
4 rode Spaansepepers
4 el oestersaus
2 el lichte sojasaus
1 el suiker
100 g Chinese selderij
30 g plakjes shii-take
100 g peultjes
Bereiden
Zalm in brunoise snijden, frituren, droog deppen met keukenpapier. Warm houden.
Eiernoedels knapperig frituren, laten uitlekken.
Plakjes shii take, plakjes selderij, peultjes en zoute bonensaus roerbakken.
Suiker, sojasaus en oestersaus toevoegen en aanvullen met de groentebouillon.
Het opgeloste tapiocameel toevoegen en de saus onder voortdurend roeren laten indikken. Op smaak brengen met de specerijen.
Noedels in een diep bord leggen met de zalmblokjes er bovenop en de kokend hete jus
erover schenken.